Zwemlessen

Zwemlessen

Wij bieden het enige echte Zwem-ABC

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid.

Wij hebben echter de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid (voorheen Nationaal Platform Zwembaden | NRZ). Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en –veiligheid.

Dit geeft je als ouder/verzorger 4 zekerheden:

  • Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.
  • Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze officiële diploma’s worden bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.
  • De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles wordt je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.
  • Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen.

Dus: kies bewust en ga voor zekerheid.

Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen van andere ouders over dit onderwerp ook op www.allesoverzwemles.nl.

Hieronder vind je een overzicht van alle zwemlessen die bij zwembad De Meermin worden aangeboden.

Onderdeel Zwem-ABC:
Het Zwem-ABC bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma’s: A, B en C. Het Zwem-ABC is gericht op kinderen vanaf 4 jaar. De zwemdiploma’s A en B zijn daarin waardevolle tussenstapjes, maar wie het complete Zwem-ABC op zak heeft, is pas een échte vriend van het water geworden. Een kind met het Zwem-ABC op zak doet met veel plezier mee aan alle mogelijke activiteiten in en om het water. ( Alles over de zwemles )

Vaardigheid 1 2 3 en 4:
Wie het Zwem-ABC heeft behaald, heeft het predikaat Zwemveilig. Maar na het Zwem-ABC kan je je zwemvaardigheid nog verder vergroten met de algemene en specifieke Zwemvaardigheidsdiploma’s. Zeker voor jonge kinderen die het Zwem-ABC hebben voltooid, is het raadzaam regelmatig te blijven zwemmen om hun geoefendheid op peil te houden. Met de zwemvaardigheidsdiploma’s is dit heel goed mogelijk. Je leert nieuwe zwemslagen zoals de samengestelde rugslag en de vlinderslag. Tevens ga je de starts en keerpunten van de verschillende zwemslagen aanleren. ( Pagina NPZ/NRZ )

Trimzwemmen voor jeugd en volwassenen.
Wil je de techniek van de verschillende zwemslagen, starts en keerpunten verbeteren of werken aan je conditie dan bieden we voor de jeugd 1 x per week trimzwemmen aan. Voor volwassenen bestaat de mogelijkheid om 2 x per week te trimzwemmen. Voor de dagen en tijden zie link rooster zwemlessen.

Waterpolo:
Wil je graag in teamverband zwemmen is waterpolo de uitdaging voor jou! Onder deskundige begeleiding ga je de basisvaardigheden oefenen om een bal te vangen, te verplaatsen met de bal, overgooien en uiteraard scoren! Tevens bestaat de mogelijkheid om 3 verschillende diploma’s te behalen. Voor de dagen en tijden zie link rooster zwemlessen.

Survivalzwemmen:
Dit onderdeel is echt “overleven”. Iedere zwemles wordt er gezwommen met een uitgebreid kledingpakket, je gaat klimmen in een boot, je leert veilig een boot te verlaten, je leert onderwater langs een touw te zwemmen, je klimt in een touw in de 3 meter klimtoren en je leert geblindeerd zwemmen zowel onder als boven water. Voor het onderdeel Survival zwemmen is het mogelijk om 4 diploma’s te behalen. Voor de dagen en tijden zie link rooster zwemlessen.

Plankspringen:
Heb je altijd al iets meer willen doen dan het standaard “bommetje” is plankspringen een mooie gelegenheid om je vaardigheden op de springplank uit te breiden. Je leert de rechtstandige sprong, de zweefduik: gestrekt, gehoekt of gehurkt en uiteraard mag de salto voor en achterover niet ontbreken! Voor het onderdeel plankspringen is het mogelijk om 3 diploma’s te behalen. Voor de dagen en tijden zie link rooster zwemlessen.

Snorkelen:
Wil je de onderwaterwereld eens goed bekijken is snorkelen de opleiding voor jou! Je krijgt uitleg over de basisuitrusting, je leert hoe om te gaan met de duikbril, snorkel en zwemvliezen. Ook wordt aandacht besteed aan de voortbewegingsvormen zowel onder als boven water, de hoekduik, de koprol voor en achterover en de techniek van het onderwater zwemmen. Voor het onderdeel snorkelen is het mogelijk om 3 diploma’s en 3 certificaten te behalen. Voor de dagen en tijden zie link rooster zwemlessen.